Mattias Wikstrand

Hundinstruktör

Hundinstruktör, Hundpsykolog, pågående utbildning
E-post: mattias@hundenshus.se

Om mig

Jag är född och uppvuxen med att alltid ha många husdjur i hemmet men det var framför allt hundar som var mitt intresse. Mina föräldrar var skilda redan när jag var liten så jag växte upp med två strävhåriga taxar hos mamma och hemma hos pappa var det Dobermann och Bullmastiff. Den första egna hunden var en Leonberger tik som jag i min fru skaffade när vi flyttade ihop och den fanns med när våra barn växte upp.

Nästa hund som vi skaffade var den hunden som jag kommit närmast och som betytt mest för mig med valet att börja arbeta med hund, En omplaceringshund som vi döpte till Wadde. Vi klickade direkt och han var min ”Soul Mate” kan man säga. Han var en stor vit blandras-hane som hade haft ett mycket tufft liv men som trots det var fantastiskt snäll. Men han hade även en del egenheter och rädslor och han fick mig att lära mig massor och få upp ett helt annat intresse för att lära mig om hundar och inte bara ha hund. Tyvärr så fick han inte leva så länge pga en olycka men jag är evigt tacksam att våra vägar korsades. Det var tack vare det som jag hittade Hundens Hus och började utbilda mig här. Först hunddagis, Nu till Instruktör och i höst börjar jag läsa till Hundpsykolog

Förutom hundar har idrotten alltid varit en stor del av mitt liv. Fotboll och Ishockey är de sporter jag varit mest aktiv inom. I fotboll har jag varit ledare mer än 10 års tid efter jag slutade spela. Jag har varit både tränare och lagledare på både ungdoms och seniornivå och har flera ledarskapsutbildningar och coachkurser från Fotbollsförbundet. Nu för tiden har jag inget uppdrag inom idrotten förutom ett Styrelseuppdrag. Den enda idrotten jag själv utövar nu mera är att jag försöker springa ett par Marathon om året.

Utbildning

Hundinstruktör
Hundpsykolog, pågående utbildning

Egen hund

Min nuvarande hund är en söt liten blandrastjej som heter Ziva. Hon är mest Cockerspaniel men även lite mops och tax som vi fick äran att adoptera från Hundstallet. Det är en pigg liten tjej som föddes i september 2019. Hennes mamma blev räddad från det berömda Ånge-tillslaget där de räddade över 60 hundar i ett par husvagnar.

 
HÄR FINNS HUNDENS HUS
 
• Stockholm >>
• Göteborg >>
• Skåne >>
• Uppsala >>
• Sundsvall >>
 
 
FÖLJ OSS I SOCIALA MEDIER

 

 
OM HUNDENS HUS AB

Vi är ett kunskapscentrum för människor med hundar.
Hundens Hus finns på flera ställen i Sverige. Vi utbildar också på webben.

Vi ger dig och din hund en gedigen och kvalitetssäkrad utbildning.

VÄLKOMMEN!

KONTAKTUPPGIFTER

HUNDENS HUS STOCKHOLM
Svärdlångsvägen 11 c,
120 60 Årsta

E-post: stockholm@hundenshus.se

Tel: 08-29 17 74

Org. Nr: 556797-5254
PlusGiro: 540233-4
SWISH: 123 390 72 68

© Hundens Hus AB 2020