Lotta Nilsdotter

Hundinstruktör / Lärare

lotta-nilsdotter-hundenshus.se-stockholm
E-post: lotta@hundenshus.com

Erfarenheter

Jag är uppvuxen med hund och min första egna hund, en tervueren vid namn Jascha kom till mig 1990. Sedan dess har hund upptagit en stor del av mitt liv. Grunden för mitt intresse lades inom SBK där jag varit instruktör och sedermera lärare. Jag fick en bra skola med bra klubbkamrater och jag tävlade i sök och lydnad på elitnivå.

Jag har jobbat med hund sedan 1997 och 1999 startade  jag och min kollega och vän AnneCharlotte Bengtsson Hundforum i Norrköping. Jag lärde mig otroligt mycket under de 10 år som vi jobbade och tränade tillsammans.

Det som ligger mig varmast om hjärtat när det gäller min egen träning är vallning, preparatsök,spår och lydnad. Jag är fortfarande lika fascinerad varje gång jag går ett spår med Hedvig eller sätter igång Tilda på ett sök. Hur sjutton funkar det? Hur kan deras nos vara ett sånt fantastiskt redskap? Sen är det det här med vallningen, det får mig glädjas, våndas och vilja träna lite, lite till bara. Precis som med preparatsöket är vallningen så komplext och innehåller så många delar, samt att du jobbar med en hund som är i sin instinkt så det sjunger om det. Härligt, roligt och utmanande.
Lydnaden finns alltid med och där renodlar jag alla träningsprinciper och finslipar, följsamhet, belöningstänk och njuter av att pilla i detaljer.

Arbetsuppgifter

Hundinstruktör och lärare.

Arbetat med hund

Sedan 1997

Egen hund

Idag har jag tre hundar Tilda, Hedvig och Signe

Tilda 8år. Min Tilda (border collie) hon tog mitt hjärta vid första ögonkastet när hon som 4-månaders valp stog i en hundgård. Med lite (läs mycket) övertalning så fick jag ta henne av Peter och Malin som fodertik. Tilda har lärt mig allt jag kan om vallning och hon är en härlig hund som alltid ställer upp och vill alltid jobba lite mer. Hon är godkänd i preparatsök på etikett björn. Godkänt vp samt tävlad i Ik1

Hedvig 3 år. Dotter till Tilda och Jamie. Jag hade kullen hemma och hade nog bestämt mig direkt att den lilla damen vill jag behålla. Vallmässigt är hon en talang, orädd, lyhörd och med mycket driv. Förutom vallningen så är det spår som vi håller på med och denna lilla dam har varit markbunden från första början och spår är väldigt naturligt för henne. Jag jobbar även med Hedvig i preparatsök. Hon är certiferad steg 2 besiktningshund för viltskadecenter, på björn, varg och lo.
Hedvig tävlas även inom lydnad jag har startat henne två ggr under 2016 där hon tagit första pris i lkl 1 och lkl 2, planen är klass 2 och 3 2017. I vallning har hon under 2016 tagit sitt vp tävlats i Ik1 och Ik2. 2017 kommer jag att fortsätta tävla henne i Ik2

Signe 4 år. Signe min lilla yorkshireterrier. Hon kom till oss från hundstallet i dec 2012. Hon är allt vad en terrier skall vara, bestämd, kärleksfull, envis, polis, med en arbetsmotor som är stoor. Hon har verkligen lärt mig mycket om små hundar. Att det kan rymmas så mycket hund i en så liten kropp. Hon är en begåvning på hundspråk och hon har många fans runt om.

Min utbildning

Här kommer lite om mina utbildningar. Jag skriver inte om alla föreläsningar och korta utbildningar jag gått. Jag ser till att jag är uppdaterad gällande det som händer inom hundträning, inlärning och beteende.

Instruktör SBK
A-instruktör SBK-97
Hundkurator, Hundens Hus – 99
Lärare SBK -04
Bollvallningsinstruktör-2010
Rallylydnadsinstruktör-2010
Grundkurs Coachning, Coach 2 Coach – 2011
Nose Work instruktör – 2014
Freestyleinstruktör-2014
Preparatsöksinstruktör för SWDI, Grimsö,- 2014/2015
Påbörjat en 2-årig coachutbildning

Föreläsningar med bl.a
Ken Ramirez, Kathy Sdao, Lasse Fält, Cilla Danielsson, Björn Forkman, Tobias Gustavsson, Per Jensen, Kenth Svartberg, Sophia Yin, Eva Bodfält, Maria Brandel, Niina Svartberg, Curt Blixt, Karolina Westlund,

Ett urval av instruktörer jag tränat för:
Maria Brandel, Niina Svartberg, Kenth Svartberg, Peter Nilsson, Jessica Åberg, Jens Karlsson, Tobias Gustavsson,

Som sagt detta är ett urval och det finns fler personer som inspirerat/inspirerar mig att fortsätta lära.

hundenshus_logo-rred-200px
 
 

HÄR FINNS HUNDENS HUS

• Stockholm >>
• Göteborg >>
• Sundsvall >>
 
 
FÖLJ OSS I SOCIALA MEDIER

 

OM HUNDENS HUS AB

Vi är ett kunskapscentrum för människor med hundar.
Hundens Hus finns på flera ställen i Sverige. Vi utbildar också på webben och i Cillas mobila app.

Vi ger dig en gedigen, kvalitetssäkrad utbildning.

VÄLKOMMEN!
 

KONTAKTUPPGIFTER

HUNDENS HUS STOCKHOLM
Åkeshovs Gårdsväg 6,
168 38 Bromma

E-post: stockholm@hundenshus.com

Tel: 08-29 17 74

Org. Nr: 556797-5254
PlusGiro: 540233-4

© Hundens Hus AB 2018