Kom och lyssna på Anders Hallgren en av Sverige främsta hundpsykolger prata om begreppet ledarskap

Alfarollen” framhålls speciellt mycket i dag i hundträning och ledarens roll överbetonas och misstolkas. Genom att framställa flocken som ett mänskligt samhälle, där låg status och rang är negativt och hög status och rang är något eftersträvansvärt, blir hunden blir en karriärist, som hela tiden strävar efter högre position i flocken.
Följaktligen blir hundägandet en kamp om positioner. Man blir noga med att inte låta hunden vinna i olika situationer. Det finns instruktörer, tränare och skribenter som lär hundägare att inte låta hunden äta sin mat före de mänskliga familjemedlemmarna, eller att inte hälsa på hunden när man kommer hem, för då kan den ha tagit sig uppåt ett ”pinnhål”. Man till och med varnar hundägare för att vara för snälla mot sina hundar, eftersom de då kan försöka ta över ledarskapet i familjen. I dag finns många forskningsresultat från vilda vargar, vargar i hägn, vildhundar och tamhundar, som talar för att vi inte alls behöver vakta på vår ledarroll!

Vi börjar kvällen med en härlig sallad som du får komponera själv, inne på Café Blomma, som ligger vägg i vägg med Hallonsalen där föreläsningen börjar kl 19.00.

Datum: Måndag 21/5
Tid: kl 18.00-21.00
Pris: 490 kr
Plats: Hundens Hus Stockholm
Adress: Åkeshovs Gårdsväg 6, Bromma

 

KÖP BILJETT HÄR

Kursledare

0 ANMÄLDA KURSDELTAGARE

     

    Om instruktören

    Fler kurser av Hunden

    Fler starter

    © Hundens Hus AB 2018